Met energiebesparende maatregelen verlaag je de energierekening. Tegelijkertijd maak je de woning toekomstbestendig. Een goede investering dus. Ruime financieringsmogelijkheden en rentekorting met de hypotheek maken een duurzaam huis voor meer mensen toegankelijk.
Een goede investering
Een duurzaam huis is op meerdere manieren een goede investering. Je verbruikt minder gas en elektriciteit, waardoor je maandelijkse energierekening omlaag gaat. Daarnaast komen energiebesparende maatregelen de woningwaarde ten goede.
Door energiebesparende maatregelen (deels) te financieren met een hypotheek, profiteer je nogmaals. Je kunt namelijk gebruik maken van interessante maatregelen die verduurzaming van huizen moeten stimuleren.
Meer lenen
Tegenwoordig mag je niet meer lenen dan de woning waard is. Neem je energiebesparende maatregelen, dan wordt een uitzondering gemaakt. Wie kiest voor duurzaamheid in de bestaande of nieuwe woning kan 106% van de woningwaarde aan hypotheek krijgen.
Een nieuwbouwwoning voldoet in de regel aan de hoogste eisen die aan duurzame woningen worden gesteld. Omdat je energierekening lager is, kun je ook meer lenen op basis van je inkomen. Zo mag je voor de aankoop van een Nulopdemeter-woning 25.000 euro bij je maximale hypotheek optellen.
Korting op de hypotheekrente
Ook geldverstrekkers springen in op de duurzaamheidstrend. Met ‘groene hypotheekproducten’ krijg je korting op de hypotheekrente als de woning aan de duurzaamheidseisen van de geldverstrekker voldoet.
Bron: Bouwen & Wonen
Lees volledig artikel: klik rechtsonder op ‘meer info’
Foto: Pixabay
![]() |
![]() |
Als wij het niet verkocht krijgen, dan krijgt niemand het verkocht.